HALEN KULLANIYORMUSUNUZ?

HELEN KULLANIYORMUSUNUZ?
Haber

Pregabalin ve gabapentin ilaçlarının yeniden sınıflandırılması ve bunun Sağlık Bakımı Sağlayıcıları için kronik ağrı yönetimi için anlamı
10/02/2019 •
Pregabalin ve Gabapentin, kronik nöropatik (sinir tipi) ağrıyı tedavi etmek için sıklıkla kullanılan ilaçlar, Nisan 2019'da Uyuşturucuların Kötüye Kullanımı Yasası kapsamında kontrollü C sınıfı ilaçlar olarak yeniden sınıflandırılacaktır. Bu, doktorlardan daha sıkı kontrol altında olacakları ve son zamanlarda Tramadol gibi C Sınıfına ilaçların yeniden sınıflandırılmaları, daha az sıklıkta reçete ve genel olarak kullanılma eğilimindedir. Yeni sınıflandırma, doktorların elektronik olarak veya faksla göndermek yerine bireysel reçeteleri imzalamaları gerekeceği ve eczacıların reçeteyi yazıldığı andan itibaren dağıtmak için 28 günleri olacağı anlamına gelecektir. Bu ilaçlara sahip olmak veya bu ilaçları başkalarına satmak yasadışı olacaktır - Tramadol'da C Sınıfı bir madde olarak yeniden sınıflandırılmadan önce olduğu gibi, şu anda daha yaygın olan bir uygulamadır.

Pregabalin ve Gabapentin başlangıçta Epilepsi için kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve ruh hali stabilizasyonu için kullanılabilir, ancak artık kronik ağrı vakalarında analjezi için kullanılmaktadır. Ne yazık ki, kullanımları, özellikle bilinen ölümlerle sonuçlanan diğer ilaçlarla birlikte, bu nedenle Hükümet tarafından ilaçları yeniden sınıflandırma hamlesiyle birlikte yüksek ruh hali ile ilişkilendirilmiştir.

Bu sağlık hizmeti sunucuları için neden önemlidir?
Kronik ağrı, doktorlar ve tamamlayıcı terapistler de dahil olmak üzere sağlık hizmeti sağlayıcıları tarafından en sık görülen şikayetlerden biridir. Dünya çapında en yeni kılavuzlar Akupunktur, Chiropracty ve diğer manuel tedaviler gibi daha önce tamamlayıcı ve alternatif olduğu düşünülen tekniklerin yanı sıra davranışsal ve psikolojik tekniklerin bir Ağrı Yönetim Programının parçası olarak düşünülmesini istemektedir. Bunlar arasında Ağrılı Hastaların Yönetimine veya Desteğine Dahil Sağlık Sağlayıcıları için Blueprint (US FDA 2017), İngiliz Ağrı Derneği ve birkaç isim SIGN bulunmaktadır. NICE, 2020'de Kronik Ağrı ile ilgili rehberliğini yayınlayacak ve risklere karşı faydalara karşı ortaya çıkan kanıt tabanıyla, yukarıda belirtilen Tamamlayıcı ve Alternatif Tedavilere eşit bir şekilde değinilmesi muhtemeldir.

Kronik Ağrı için Opiate ilacının yanı sıra Pregabalin ve Gabapentin'in kısıtlanması, doktorların bireysel hasta yönetim programının bir parçası olarak tamamlayıcı ve alternatif tedavileri daha fazla dikkate alması gerektiği anlamına gelebilir. Kesinlikle, yukarıda belirtilen ABD FDA Rehberinde, Sağlık Bakımı Sağlayıcılarının bu modalitelere aşina olmaları önerildi.

O olabilir Bütünleştirici Sağlık Sözleşmesi bu teknikler hem tıp mesleğinin üyeleri ile güvenli bir ortamda yaklaşık öğrenilebilir bir yer olacak Cts 5th & Ekim 2019 Sun 6 Mayıs'ta Londra'da Park Plaza Victoria bu yıl gerçekleşiyor ve tamamlayıcı terapistler.

Kaynak Makale:

https://www.gov.uk/government/news/pregabalin-and-gabapentin-to-be-cont…

https://www.fda.gov/Drugs/NewsEvents/ucm553931.htm

NOT: METİN GOOGLE TERCÜMESİDİR. ORİJİNAL METİN İÇİN:https://integrativehealthconvention.co.uk/pregabalin-and-gabapentin-dru…