HPV AŞISI GARDASİL İÇİN ABD DE TAZMİNAT DAVASI AÇILDI

Haber

HPV AŞISI GARDASİL İÇİN ABD DE DAVA AÇILDI

Birkaç ay önce Baum Hedlund Aristei ve Goldman hukuk firması tarafından GARDASİL’in üreticisi MSD aleyhine 19 yaşındaki bir kız için dava açtı. Davacı, aşının emniyeti ve etkenliği yönünden MSD nin FDA, doktorlar, bürokratlar ve anneleri yanılttığını iddia etti. MSD nin bilinçli olarak aşının içerdiği maddeleri gizlemeye çalıştığı, aşının bir nörotoksin olan alüminyum ve tehlikeli DNA partikülleri ihtiva ettiği ileri sürüldü. Davacı Julia Balasco, insan papillomavirüs (HPV) Gardasil aşısının birden fazla enjeksiyonu yapıldıktan sonra postural ortostatik taşikardi sendromu (POTS) olarak bilinen otoimmün bir hastalık gibi ciddi ve kalıcı fiziksel bozukluklar yaşadığını ve acı çekmeye devam ettiğini iddia ediyor.

Şikayete göre Merck, HPV aşısı hızlı bir şekilde, takip edilmeden ve Amerika Birleşik Devletleri ve dünya çapında milyonlarca genç kız ve erkek çocuğa uygulanmadan önce Gardasil'i düzgün bir şekilde test edemedi. Dahası, Merck aşısının kusurlu ve etkisiz olduğunu biliyordu ya da bilmesi için bir nedeni vardı, ancak tıp camiasını ve halkı uyarmak yerine, şirket yanlış bir şekilde bilgi sakladı ve Gardasil'in güvenliği ve etkinliği hakkında yanlış beyanlarda bulundu.

"Merck Gardasil pazarlama ve reklamı için herhangi bir aşı üreticisi den daha fazla para harcadı," Avukat Nicole K. H. Maldonado "Şirket, genç kızların ailelerine Gardasil'in iddiayı destekleyecek herhangi bir kanıtı olmadan rahim ağzı kanserini ortadan kaldırabileceğini söyleyerek milyarlar kazandı. Şimdi, binlerce ciddi Gardasil aşısı yan etkisi rapor edilmekte. Merck'i büyük karlar adına bilinen güvenlik risklerini gizlemekten sorumlu tutmayı amaçlıyoruz."

Avukat Robert F. Kennedy Jr Gardasilden  önce, Vioxx vardı," diyor. "Merck kasıtlı olarak vioxx’un kardiyovasküler riskleri gizledi sivil iddiaları çözmek için milyarlarca ödedi. Ayrıca suç teşkil ettikleri suçlar nedeniyle 950 milyon dolar para cezası ödediler. Gardasil geldiğinde, Merck yönetim kurulu, HPV aşısının Vioxx'un zararlarını karşılamaya yardım edebileceğini söyledi. Tabii ki, Vioxx skandalına karışan MSD mensupları vioxx ta yaptıkları gibi bilimi manipüle etme ve riskleri gizleme gibi aynı yöntemleri kullandı.

Merck, HPV'nin tek başına rahim ağzı kanserine neden olduğu ve Gardasil'in rahim ağzı kanseri ni ve diğer HPV ile ilişkili diğer kanserleri ortadan kaldırabileceği teorisine dayanarak Gardasil için FDA onayı aldı. Ancak Balasco'nun avukatlarına göre Merck'in teorisi kanıtlanmamıştır Gardasil'in rahim ağzı kanserini önlediği hiç gösterilmemiştir. Aksine, çalışmalar Gardasil sistemik yönetim serviks kanseri ve diğer ciddi sağlık sorunları artan oranlarına yol açtığını göstermiştir.

ABD Gıda ve İlaç Dairesine göre, Gardasil bileşenleri, HPV tip 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52 ve 58 proteinlerini; amorf alüminyum hidroksifosfat sülfat; maya proteini; sodyum klorit; L-histidin; polisorbat 80; sodyum borat; ve enjeksiyonluk su. Dava iddiasında ise Gardasili daha etkili hale getirmek için gizli olarak HPV Li-DNA parçacıkları kullanmıştır. Daha önemli olarak Gardasil çok ciddi yan etkileri olan amorf alüminyum hidroksifosfat sülfat (AAHS) ihtiva etmektedir. Alüminyumun toksik etkileri şunları içerir:

  • Bilişsel ve motor fonksiyonun bozulması
  • DNA'nın değiştirilmesi, kromatin RNA yapısı

Nadir bir kas hastalığı olan otoimmün etkileşimleri ve macrophagic myofasciitis’i tetiklemek

  • Nöronal sinyallemeyi engelleme
  • Proteine ​​bağlanma ve protein fonksiyonunu etkileme
  • Antioksidan enzim etkisini inhibe etmek
  • Sinaptik iletime müdahale ve hücrelerdeki mitokondri ve organelleri bozma

AAHS üzerinde insan güvenliği testi verisi yoktur.

Gardasilin ihtiva ettiği diğer katkı maddeleri (borax, polysorbate 80, and genetically-modified yeast  vs) ve onların etkileri için: https://www.baumhedlundlaw.com/prescription-drugs/gardasil-lawsuit/gardasil-ingredients/

Gardasil ABD de  piyasadaki en pahalı aşı; Gardasil iki dozun şu anda yaklaşık maliyeti $450, artı iki muayene maliyeti. Merck, 2018 yılında sadece ABD'deki Gardasil satışlarından 2,2 milyar dolar kazandı. Merck, 2019 yılında dünya çapında Gardasil gelirinden 3,7 milyar dolar gelir elde etti.

Davanın detayları ve dellileri ekteki mahkeme dosyasında takdim edilmiştir

İndirilebilir Dosyalar